Kinder ebooks verkopen in de VS bijna verdubbeld

In de Verenigde Staten groeit de markt voor kinder ebooks nog steeds in een adembenemend tempo. Zo zijn er in juli 2012 bijna twee keer zoveel kinder ebooks verkocht als in juli 2011.

Ook al zijn dit bijzonder indrukwekkende cijfers, ze vallen in het niet bij de groeicijfers die de Association of American Publishers publiceerde voor kinder ebooks over januari (bijna 500% groei) en februari 2012 (bijna 200%). Dat werd echter vooral veroorzaakt door het ongekende succes van The Hunger Games trilogie van Suzanne Collins, die maar liefst zes maanden lang de top 3 overheerste.

Ook in andere specifieke doelgroepen laten de cijfers nog steeds een groeiende markt voor ebooks zien: zo zijn er 50% meer adult ebooks verkocht en 10% meer religieuze ebooks. De totale markt voor ebooks is het laatste jaar gegroeid met gemiddeld 40%. Qua inkomsten vormen ebooks inmiddels al ongeveer 25% van de uitgeverij inkomsten.

deel

Geen soortgelijke posts.

This entry was posted in eBook nieuws buitenland. Bookmark the permalink.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>